3 februari 2018

Energetisch (kinder) Coach

Ik coach en geef , indien nodig energetische behandelingen. Ik begeleid jong en oud naar een oplossing van een probleem . Die oplossing draag ik niet aan, maar komt uit de cliënt zelf. Ik spreek als het ware het zelf oplossende deel van de cliënt aan. De cliënt is de eigenaar van het probleem en zal er zelf aan moeten werken. Ik begeleid hierin door de cliënt een spiegel voor te houden, door inzichten te geven en te oefenen waar nodig.

De energetische behandeling is gericht op de 7 chakra’s en een aantal nevenchakra’s, op de meridianen die door het menselijk lichaam lopen en het auraveld dat eenieder om zich heen heeft. Ik help blokkades vrijmaken door te vitaliseren/magnetiseren en te sederen, zodat de energie weer vrijuit kan stromen waar het nodig is. Door coachen en energetische interventies word je weer naar jezelf geleid! Jij bent degene die het verschil kan gaan maken, ik help je een handje bij de start hiervan!

Een van de interventies kan ook het gebruik zijn van edelstenen. Stenen hebben een energetische werking.
(Half)edelstenen zijn opgebouwd uit dezelfde mineralen als waaruit ons lichaam is opgebouwd.
Van mineralen is bekend dat ze een bepaalde constante energiefrequentie uitzenden.
Deze frequentie van de mineralen in een steen komt dus ook overeen met de frequentie van de mineralen in ons lichaam.
De werking van stenen is gebaseerd op de natuurwet dat energie in evenwicht wil zijn. Brengen we een steen met een bepaalde frequentie in ons energieveld, dan zal hij zijn energie afgeven aan dat orgaan of stelsel dat op dezelfde frequentie hoort te trillen, maar door blokkades te weinig energie heeft en dus niet optimaal kan functioneren.
Door de energie van de steen wordt de frequentie van het orgaan/stelsel verhoogd zodat het weer goed en dus gezond kan gaan functioneren.
Andere stenen nemen juist energie op uit uw lichaam en zuiveren zo uw systeem.
Zo ontstaat er een constante uitwisseling van energie.

Ik werk ook met het individueel systemisch werk.   We maken oa samen een genogram .Dit is een instrument om een stamboom te tekenen die informatie toont over de familieleden van meerdere generaties. Het biedt snel een beeld van complexe familiepatronen. Het opstellen van een genogram heeft al vaak een doorwerking in het bewustzijn. Ook werk ik samen met de cliënt met voetankers, poppetjes , imaginaties en visualisaties om zo op een holistische manier te kijken naar een gezinssituatie of probleem. Een familieopstelling is ook een mogelijkheid om inzicht te geven en helend te werken . Dit alles gaat in overleg met de cliënt , welke interventie is nodig op dat moment.

Ik werk ook met Voice Dialogue. Een methode gaat er van uit dat elke persoonlijkheid bestaat uit een onnoemelijk rijke waaier van verschillende ikken zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de zorger, de genieter, de controlehouder, de avonturier, de behager, de innerlijke criticus enzovoort… Sommige ikken komen op een manifeste manier in ons leven aan bod, andere ikken maken ook deel uit van onze persoonlijkheid maar spelen nauwelijks of geen rol.
In een Voice Dialogue sessie leer je om vanuit een overkoepelende positie, zonder oordeel te kijken naar je ikken. Je geeft letterlijk een fysieke plaats aan een ik en je ontdekt welke zijn kwaliteiten zijn, wanneer deze ontstaan is in je leven, waarom hij gekomen is en op welke manier hij je kwetsbaarheid beschermt. Kortom, het is een fascinerende innerlijke reis waarbij je verwonderd bent over het unieke levensverhaal van elk van je ikken.

Note: Een healing is op generlei wijze een vervanging van medisch advies of behandeling. Het kan ondersteuning bieden en als aanvulling worden gezien op genezing of welbevinden. Bij twijfels of vragen over de gezondheid, is het verstandig om altijd contact op te nemen en te behouden met een behandelend arts.
Bewerken